您好,欢迎来到99网。
搜索
您的当前位置:首页[推荐学习]2019高考英语一轮复习练习题 Unit 4 Global warming(含解析)新人

[推荐学习]2019高考英语一轮复习练习题 Unit 4 Global warming(含解析)新人

来源:99网
生活的色彩就是学习

Global warming

李仕才

一、阅读理解

Recently I and other Red Cross volunteers met a group of victims from Hurricane Katrina. We were there, as mental health professionals, to offer "psychological first aid" and I was struck by the simple healing power of presence. As we walked in the gate to the shelter, we were greeted with a burst of gratitude (感激) from the first person we met. I felt appreciated, but also guilty, because I hadn’t really done anything yet.

I first realized the power of presence many years ago when a friend’s mother passed away unexpectedly. I had received a call saying she had just passed away. I wanted to rush down there immediately, but didn’t want to intrude (打扰) on this very personal period of sadness. I was torn about what to do. Another friend with me then said, "Just go. Just be there." I did, and I will never regret it.

Since then, I have not hesitated to be in the presence of others. Once I sat at the bedside of a young man suffering from the pain of his AIDS — related dying. He was not awake, and obviously unaware of others’ presence. However, the atmosphere was by no means solemn. His family, playing guitars and singing, allowed him to be present with them as though he were still fully alive.

In my life, I am repeatedly struck by the healing power of presence. In it, none of us are truly alone. It is not only something we give to others but also changes me for the better.

1.Why were the hurricane victims grateful to the author? A. He built shelters for them.

B. He gave immediate first aid to them. C. He came to stay with them.

D. He brought mental health professionals.

2.What did the author do when his friend’s mother passed away? A. He hesitated over whether to go. B. He went to his friends’ at once. K12的学习需要努力专业专心坚持

生活的色彩就是学习

C. He knew what to do instantly. D. He decided not to disturb.

3.What does the underlined word "solemn" in Paragraph 3 probably mean? A. Heavy but warm. B. A little sad but cosy. C. Relaxing and delightful. D. Very serious and unhappy.

4.What has the author learned from his experience? A. A friend in need is a friend indeed. B. Being present can make a big difference.

C. The family harmony is the happiest thing in life. D. Being a volunteer can make one’s life more significant.

【文章大意】本文是一篇记叙文。经过几次出现在诸如灾难现场、失去亲人的朋友家里等,作者体会到出现产生的巨大力量,因为这不仅帮助了别人,也提高了自己。

1.C 【解析】细节理解题。根据第一段末we were greeted with a burst of gratitude (感

激)from the first person we met….I hadn’t really done anything yet.可知,我们只是和他们见面,还没有做什么,故选C。

3.D 【解析】词义猜测题。根据画线词后一句中His family, playing guitars and singing,

allowed him to be present with them as though he were still fully alive.可知,当时气氛并不严肃,故选D。

4.B 【解析】细节理解题。根据第 4 段中In my life, I am repeatedly struck by the healing

power of presence.可知,每次的出现都会产生很大的影响,故选B。

二、教材与语法填空

根据教材课文内容,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 There is no doubt 1.___________ the earth is becoming warmer but there is fierce debate over whether it is human activity that has caused this global warming or K12的学习需要努力专业专心坚持

生活的色彩就是学习

whether it is just a 2.___________ (nature) phenomenon.

Many scientists like Dr. Janice Foster believe that people 3.___________ (cause) the increase in the earth’s temperature by burning fossil fuels like coal, natural gas and oil 4.___________ (produce) energy whose byproducts are called “greenhouse” gases, the most important one being carbon dioxide. These gases trap heat from the sun and therefore warm the earth, without 5.___________ the earth would be about thirty­three degrees Celsius 6.___________ (cool) than it is. But increased amount of carbon dioxide means that more heat energy 7.___________ (trap) in the atmosphere, 8.___________ (cause) the global temperature to go up.

9.___________ the other hand, scientists like George Hambley believe that any warming will be mild with few bad 10.___________ (environment) consequences and more carbon dioxide is actually a positive thing.

答案:1.that 2.natural 3.have caused 4.to produce 5.which 6.cooler 7.is trapped 8.causing 9.On 10.environmental

三、完形填空

There was once a widow who had two daughters.The __1__ widow loved the elder who was like herself both in looks and personality,but didn't love the other,who resembled her __2__,although she was pretty and friendly.

The younger daughter had to __3__ hard all day and live upon the leftovers of her elder sister.Among her other __4__ jobs,she was forced to carry water every day __5__.

One day __6__ she had just filled her pot at the fountain,an old trembling woman asked her for a drink of water.Glad to show a kindness to the old woman,she __7__.

Now,all of a sudden,there was no old trembling woman but a(n)__8__ who rewarded good deeds before her.“Your face is pretty __9__ your heart is gentle,” said she.“For your kindness,I will make you a gift.Every time you speak,from your mouth shall come a flower or a jewel.”

When the girl reached home,her ill mother __10__ her for her long

absence.“Pardon me for being away so long,” she replied.As she spoke some pearls and diamonds dropped from her __11__.

“What is this I see,child?” asked the __12__ widow.

The poor girl was so happy to be __13__ child by her mother that she eagerly told her mother about her __14__ with the old woman at the fountain.The widow K12的学习需要努力专业专心坚持

生活的色彩就是学习

immediately __15__ her favorite daughter to do as the __16__ girl had done.

When the impatient girl was filling the pot with water at the __17__,a beautiful lady appeared and __18__ a drink of water from the girl.

“I have not come here to serve you,” she __19__ replied.

The lady,who was the fairy,said,“I will make you a gift to __20__ your rudeness.Every time you speak,from your mouth shall come a snake or a toad(蟾蜍).”

1.A.good­tempered B.bad­tempered C.kind D.beautiful 2.A.daughter B.teacher C.mother D.father 3.A.complain B.play C.work D.study 4.A.easy B.hard C.interesting D.boring 5.A.within reach B.with ease

C.without hesitation D.from a great distance 6.A.when B.while C.once D.before 7.A.hesitated B.agreed C.left D.argued 8.A.boy B.old woman C.old man D.fairy 9.A.although B.but C.while D.and 10.A.scolded B.praised

C.thanked D.forgave 11.A.waist B.hair

C.lips D.hands 12.A.amused B.interested

C.astonished D.frightened 13.A.awarded B.called

C.showed D.taught

K12的学习需要努力专业专心坚持

生活的色彩就是学习

14.A.difficulty B.thought

C.experiment D.experience 15.A.advised B.got

C.forced D.invited 16.A.slim B.tall

C.elder D.poor 17.A.river B.pool

C.fountain D.well 18.A.asked for B.asked of

C.asked about D.asked after 19.A.rudely B.jokingly

C.proudly D.hurriedly 20.A.deserve B.face

C.equal D.repay

【解题导语】本文主要讲述了两个性格和外表不同的姐妹对给予他人帮助的不同反应及她们得到的相应的结果,彰显了善有善报的道理。

1.B 根据下文中的“her ill mother”并结合下文她训斥小女儿可推知,她脾气不好。 2.D 根据语境中的转折可知,此处与“herself”形成对比。小女儿不像她而是像父亲。

3.C 根据下文中的“Among her other __4__ jobs,she was forced to carry water every day __5__”并结合“live upon the leftovers of her elder sister”可推知,小女儿整天要做许多工作,靠吃姐姐的剩饭菜生活。

4.B 根据上文中的“The younger daughter had to __3__ hard all day”可推知,小女儿的工作都很辛苦,很累人。

5.D 根据本段的整体内容可知,小女儿过得很艰难。由“she was forced to carry water every day”可推知,小女儿还得每天从很远的地方挑水,这与其艰难的生活境况呼应。

6.A 此处应用when引导定语从句,在从句中作时间状语,修饰先行词One day。 7.B 根据空前的“Glad to show a kindness to the old woman”可推知,小女儿答应了老妇人的请求。

8.D 根据下文的“The lady,who was the fairy”可推知,老妇人是仙女变过来的。 9.D 根据语境可知,空处前后句表示逻辑上的并列关系,故选D。

10.A 与“her ill mother”和“her long absence”呼应并结合下文小女儿的道歉可知,此处表示小女儿受到母亲的训斥。 K12的学习需要努力专业专心坚持

生活的色彩就是学习

11.C 根据上文中的“Every time you speak,from your mouth shall come a flower or a jewel”可知,小女儿以后说话会口吐花儿或者宝石,故选C。lip“嘴唇”,符合语境。

12.C 小女儿突然口吐珍珠和宝石,她的母亲自然很吃惊。astonished“吃惊的”。 13.B 根据上文中的“What is this I see,child”可推知,寡妇很震惊,对小女儿的态度突然转变,柔和了很多,称她为“孩子”。

14.D 小女儿迫切地将自己遇到仙女的经历告诉了母亲。experience“经历”。 15.B get sb.to do sth.意为“让某人做某事”,符合语境。

16.D 与上文中的“The poor girl”呼应可推知,这里指可怜的小女儿。

17.C 与上文中的“One day __6__ she had just filled her pot at the fountain”呼应可推知,大女儿也来到喷泉那里。

18.A 与上文中的“an old trembling woman asked her for a drink of water”呼应可推知,一个漂亮的女士向大女儿讨水喝。

19.A 与下文中的“your rudeness”呼应可推知,当时大女儿举止很粗鲁,与上文的“the impatient girl”呼应,故选A。

20.C 结合语境可知,此处表示仙女要送给大女儿一份与她的粗鲁相匹配的礼物。equal“比得上”。

四、教材与话题写作

(Ⅰ)用本单元所学知识完成下列句子。

1.随着工业的发展,产生了越来越多的温室气体,地球在逐渐变暖。(greenhouse gas) _______________________________________________

答案:With the development of industry, more and more greenhouse gases are produced and the earth is becoming warmer.

2.结果,海平面在上升,致使许多沿海城市和动物的栖息地处于危险中。(consequence; habitat)

_______________________________________________

答案:As a consequence, the sea level is rising, which puts many coastal cities and animal habitats in danger.

3.全球变暖已经对人类和动物构成严峻的挑战,因此,到了我们采取措施应对这一挑战的时候了。(it is high time)

_______________________________________________

答案:Global warming has become a serious challenge to mankind and animals, so it is high time that we took measures to deal with it. K12的学习需要努力专业专心坚持

生活的色彩就是学习

4.只有通过改变我们粗暴对待环境的方式,我们才能和环境和谐相处。(roughly) _______________________________________________

答案:Only by changing the way we treat the environment roughly can we live in harmony with it.

(Ⅱ)将以上句子连成短文,要求衔接连贯、过渡自然。 _______________________________________________ _______________________________________________ _______________________________________________ _______________________________________________ _______________________________________________ _______________________________________________

五、下面是李华的一篇作文,文中有五处错误,改正错误并背诵该文。

With the development of industry, more and more greenhouse gases are produced and the earth is becoming warm. As a consequence of, the sea level is rising, which puts many coastal cities and animal habitats in danger. Global warming have become a serious challenge to mankind and animals, so it is high time that we takes measures to deal with it. Only by changing the way which we treat the environment roughly can we live in harmony with it. 答案:

With the development of industry, more and more greenhouse gases are produced warmand the earth is becoming. As a consequence of, the sea level is rising, which

warmerhave

puts many coastal cities and animal habitats in danger. Global warming become

hastakes

a serious challenge to mankind and animals, so it is high time that we measures

tookwhich

to deal with it. Only by changing the way / which we treat the environment

thatroughly can we live in harmony with it.

K12的学习需要努力专业专心坚持

生活的色彩就是学习

K12的学习需要努力专业专心坚持

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 99spj.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-5

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务