职称英语考试《综合类》章节练习题精选及
答案0516-110
1、G8 Summit
Leaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here's what the G8 leaders want from the meeting. British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world's poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放).
US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn't like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an
1
agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》). Although the US is the world's biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.
French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.
German Chancellor Gerhard Schroder remains doubtful of Blair's Africa proposals. Schroder's officials have dismissed the notion that money will solve Africa's problems as\"old thinking\". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they've solved the corruption problem. Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.
Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi's priorities are a seat on the UN Security Council, for which he will be lobbying (游说)
2
at the summit. And he's concerned about the Democratic People's Republic of Korea's nuclear weapons programme. Bush agrees to increase aid to Africa. 【单选题】 A.Right B.Wrong
C.Not mentioned
正确答案:B
答案解析:根据主语Bush可以确定答案出自第三段。第三段第二句:But he says he doesn't like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. (布什不愿意增加对非洲的援助,因为这会加深。)而题干意思是布什愿意增加对非洲的援助,故答案为B。
3
2、G8 Summit
Leaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here's what the G8 leaders want from the meeting. British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world's poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放).
US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn't like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都议定书》). Although the US is the world's biggest polluter, Bush so far refuses to believe there
4
is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.
French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.
German Chancellor Gerhard Schroder remains doubtful of Blair's Africa proposals. Schroder's officials have dismissed the notion that money will solve Africa's problems as\"old thinking\". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they've solved the corruption problem. Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.
Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi's priorities are a seat on the UN Security Council, for which he will be lobbying (游说) at the summit. And he's concerned about the Democratic People's Republic of Korea's nuclear weapons programme. Japan will reject blair’s proposal to increase aid to Africa.
5
【单选题】 A.Right B.Wrong
C.Not mentioned
正确答案:C
答案解析:根据主语Japan和Blair可以确定答案出自最后一段。最后一段叙述了有关日本的态度,但是原文并未提到日本是否会拒绝布莱尔的倡议。所以选C。
3、Why Is the Native Language Learnt So Well?
How does it happen that children learn their mother tongue so well? When we compare them with adults learning a foreign language, we often find this interesting fact. A little child
6
without knowledge or experience often succeeds in a complete mastery of the language. A grown-up person with fully developed mental powers, in most case, may end up with a faulty and inexact command. What accounts for this difference? Despite other explanations, the real answer in my opinion lies partly in the child himself, partly in the behavior of the people around him. In the first place, the time of learning the mother tongue is the most favorable of all, namely, the first years of life. A child hears it spoken from morning till night and, what is more important, always in its genuine form, with the right pronunciation, right intonation, and right use of words and right structure. He drinks in all the words and expressions, which come to him in a flash, ever-bubbling spring. There is no resistance: there is perfect assimilation.
Then the child has, as it were, private lessons all the year round, while an adult language-student has each week a limited number of hours, which he generally shares with others. The child has another advantage: he hears the language in all possible situations, always accompanied by the right kind of gestures and facial expressions. Here there is nothing unnatural, such as is often found in language lessons in schools, when one talks about ice and snow in June or scorching heat in January. And what a child hears is generally what immediately interests
7
him. Again and again, when his attempts at speech are successful, his desires are understood and fulfilled.
Finally, though a child's \"teachers\" may not have been trained in language teaching, their relations with him are always close and personal. They take great pains to make their lessons easy. A child learning his native language has the advantage of having private lessons all the year round. 【单选题】 A.Right B.Wrong
C.Not mentioned
正确答案:B
答案解析:题干大意:儿童学习母语的优势是可以常年上私人辅导课。借助常识判断该句的说法不正确。利用答案线索词
8
all the year round,我们可以在第三段第一句中发现直接相关句。比较原句和题干的结构,发现不同之处在于as it were的结构。注意:部分结构的差异往往是设置了陷阱。实际上,as it were意为“仿佛是”。所以原文说的是“仿佛是”,而题干提到的却是“是”,所以问题句“不正确”。
4、Dyslexia
As many as 20% of all children in the United States suffer from some form of the learning disorder called dyslexia.
Experts on dyslexia say that the problem is not disease. They say that persons with dyslexia use information in a different way. One of the world's great thinkers and scientists, Albert Einstein was dyslexic. Einstein said that he never thought in words the way that most people do. He said that he thought in pictures instead. The American inventor Thomas Edison was also dyslexic. Dyslexia first was recognized in Europe and the United States more than 80 year ago. Many years passed before doctors discovered that persons with the disorder were not mentally slow or disabled. The doctors found that the brains of persons with dyslexia are different. In most people, the left side
9
of the brain, the part that controls language is larger than the right side. In persons with dyslexia, the right’ side of the brain is bigger. Doctors are not sure what causes this difference. However, research has shown that dyslexia is more common in males that in females, and it is found more often in persons who are left-handed. No one knows the cause of dyslexia, but some scientists believe that it may result from chemical changes in a baby's body long before it is born. They are trying to find ways to teach persons with dyslexia. Dyslexic persons think differently and need special kinds of teaching help. After they have solved their problems with language, they often show themselves to be especially intelligent or creative. It is believed that dyslexia is related to the bad habits of a baby's mother. 【单选题】 A.Right B.Wrong
C.Not mentioned
10
正确答案:C
答案解析:题目中的关键词应为bad habits和baby's mother,但是通读全文,我们只找到了无关信息baby's body,由此可见,该题正确答案为C。
5、The Race into Space
American millionaire Dennis Tito will always be famous. He was the first tourist in space. \"I spent sixty years on Earth and eight days in space and from my viewpoint, it was two separate lives,\" Tito explained. He loved his time in space. \"Being in space and looking back at earth is one of the most rewarding experiences a human being can have.\"
This kind of experience isn't cheap. It cost $ 20 million. However, Tito achieved his dream, so he was happy. \"For me it was a life dream. It was a dream that began when didn't have any money,\" he told reporters.
On 30 April 2002, Mark Shuttleworth became the world's
11
second space tourist. Shuttleworth is a South African businessman. At the age of twenty - eight, he also paid $ 20 million for the eight - day trip.
Both Tito and Shuttleworth bought their tickets from a company called Space Adventures. The company has around 100 people already on their waiting list for flights into space. The spaceship to take them doesn't exist yet.
Many of the customers are people who like adventure. They are the kind of people who also want to climb Mount Qomolangma. Other customers are people who love space. However, these people are worried. Because it’s so expensive, only very rich people can go into space. They want space travel to be available to more people.
That day may soon be here. Inter Orbital Systems (IOS) plans to send up to four tourists a week into space. The tours will depart from an island in Tonga. The company promises a package that includes forty-five days of astronaut training in Russia and California, seven days in space, and a vacation in Tonga, for $2 million.
However, space flight is still very dangerous. Bill Readdy is NASA's deputy assistant administrator for space flight. He says that the chances of dying are about 1 in 500. Because of this, it may take time before space tourism really takes off. You might
12
be able to go up, but will you come down?
Space Adventures has about 100 customers waiting for their travel into space.【单选题】 A.Right B.Wrong
C.Not mentioned
正确答案:A
答案解析:本题有一定难度,本题又回到第四段出题,考生需要从第四段寻找答案依据。带着题干提示词Space Adventures迅速回到文章定位。第四段谈到,……这个公司已经有大约100个人在等着太空旅行,所以本题正确,答案是A。
13
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 99spj.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-5
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务